joomla38Op 19 september 2017 is Joomla! 3.8 uitgebracht. Dit is de laatste release in de 3.x serie. De release omvat 300+ verbeteringen en tevens zijn er 2 beveiligingsproblemen opgelost. Ook is er in deze release een compatibiliteitslaag gebouwd die de integratie naar Joomla! 4.0 makkelijker moet maken.

Nieuwe features Joomla! 3.8

Nieuw routering mogelijkheden 

Het nieuwe routingsysteem geeft gebruikers meer controle over de URL structuur. Zo heb je de veel gevraagde mogelijkheid om ID’s in de URL te verwijderen. Zo kun je mooie permalinks maken! 

Compatibiliteitslaag Joomla! 4.0
De ontwikkeling van Joomla! 4 heeft een aantal wijzigingen in de kern van het CMS. Waaronder die van het gebruik van PHP namespaces. In Joomla! 3.8 kunnen ontwikkelaars zowel de oude classes als nieuwe PHP namespaces gebruiken.

Verbeterde voorbeeld data

Ontwikkelaars kunnen voorbeeld data (die je na installatie kunt toevoegen) zelf samenstellen. Dit vereenvoudigd de ontwikkeling van een nieuwe website waardoor je veel tijd kunt besparen. Ondersteuning Sodium extensie (PHP 7.2) – Joomla! 3.8 is gereed gemaakt voor het gebruik van de Sodium extensie (PHP 7.2) die zorgt voor de versleuteling van data.

Joomla 3.7.5

 

Onlangs is Joomla! 3.7.5 vrijgegeven. Dit betreft 1 bugfix. Het was namelijk niet mogelijk om een nieuwe installatie te doen met een externe database. Lees hier de engels talige versie van deze release.

Lees alle ins en outs over deze nieuwe release op joomla.org en ontdek de nieuwe mogelijkheden die Joomla 3.7 te bieden heeft.

Bent u ook op zoek naar een Joomla website neem gerust contact met ons op via het contactformulier of stuur een email naar

Kort na het vrijgeven van Joomla! 3.7 is er onlangs versie 3.7.4 vrijgegeven. Evenals 3.7.3 betreft het hier een security release en plus/minus 50 bug fixes en verbeteringen. 

Er wordt dan ook sterk aan geraden om te updaten naar deze laaste Joomla! versie. Uiteraard maak je eerst een update van je huidige versie zodat je niet voor verassingen komt te staan. Heb je hulp nodig bij het updaten van je Joomla! website of wil je migreren naar de laatste versie en kom je daar zelf niet uit.

  

  

Stuur dan een e-mail naar  Wij helpen je graag verder.
Ben je nieuw op deze website. En weet je niet wat Joomla! inhoud! klik dan snel hier en ontdek alle in- en outs van het meest populaire content management systeem van de wereld. 

 

 

In deze release worden 3 security issues en 3 bug fixes opgelost. Verder zijn er geen wijzigingen doorgevoerd. Het advies is om te updaten naar Joomla 3.6.5 Maar maak eerst een backup van je Joomla website voor dat je de update gaat uivoeren. Lees hier meer over deze update


Joomla! support


Joomla! Beveiliging.


Joomla! Migratie.


Joomla! onderhoud.